Így sikerült 3 hónap alatt több könyvet ,,elolvasnom” a VOIZ hangoskönyvtár segítségével, mint az előtte levő 3 évben összesen

Szeretnél több könyvet elolvasni, de nincs rá időd? Ebből a rövid cikkből megtudhatod, hogyan tudsz te is 3 hónap alatt több könyvet elolvasni, mint az előtte levő 3 évben összesen. Tippek, ötletek, hogyan tudod te is beépíteni a mindennapjaidba a VOIZ hangoskönyvtár használatát, saját tapasztalatok alapján.
Hogyan olvass el több könyvet - VOIZ Hangoskönyvtár

1. Szokásommá tettem a VOIZ hangoskönyvek használatát

Talán már hallottál róla, hogy egy új szokás beépítéséhez körülbelül 21 napra van szükséged. Körülbelül 3 hét eltelte után a folyamatok már automatizálódnak.

Hétköznapi példa erre a biztonsági öv használata. Ha most nem használsz biztonsági övet, határozd el, hogy bármennyire is kényelmetlen, akármennyire rövid távot utazol, bekötöd magad 21 napon keresztül. 

Lesz olyan, amikor minden porcikád ellenáll, hiszen 3 percet vezetsz csak, ilyenkor a legfontosabb, hogy megtedd! Azt fogod tapasztalni, hogy pár hét elteltével már észre sem veszed, de automatikusan bekötötted magad. 

Ugyanígy építettem be az életembe a hangoskönyvek hallgatását.

Bárhova utazom, ha 5 percnél hosszabb az út, rádió helyett a VOIZ szól az autóban. Ezzel egyrészt rengeteg agymosó reklámtól kímélem meg magam, másrészről akár 10 perc alatt is annyi új tudást kaphatok, amennyit zenékből, reklámokból soha.

 
Vezetés közben - VOIZ hangoskönyvtár

2. A lassabb felolvasókat / kevésbé érdekes könyveket felgyorsítottam

Jellemzően egy könyvet 3-8 óra alatt végig lehet hallgatni normál sebességen. Ez azt jelenti, hogy ha naponta 3 órát töltesz az autódban, lehetőséged van napi 1 könyvet ,,elolvasnod”!

Vannak azonban olyan felolvasók, akik lassan olvasnak, szépen artikulálnak. Amikor nem annyira élvezetes egy könyv, de a tartalma érdekel, sokszor gyorsítok 1,3x-os sebességre.

Így a 3 órás könyvet máris 2 és negyed óra alatt tudom meghallgatni.

 

3. Mosogatás, takarítás, monoton munka közben VOIZ app hallgatása

Számomra kevés unalmasabb dolog van a fenti háromnál. Viszont, ha úgy fogom fel ezeket a tevékenységeket, mint tanulás (és nem, mint kötelező feladat), máris jobban érzem magam.

Kreatív feladatok végzése közben nehéz megosztani a figyelmed, de az unalmas robotmunka tipikusan alkalmas a hangoskönyv hallgatására, így a multitasking képességedet is fejlesztheted.

 
Fürdés közben - VOIZ hangoskönyvtár

4. Nálam fürdés közben is ez szól

Ha a nap végére nem fáradt le teljesen az agyam, egy lazító fürdő közben is szoktam hangoskönyvet indítani. Ilyenkor már nem biztos, hogy komoly üzleti könyvet, de szuper meditációk, önfejlesztő könyvek is találhatók az APP-ban, amik segítenek ellazulni, magamba nézni kicsit. Javaslom, hogy a fenti tevékenységek közül építs be néhányat a mindennapjaidba, és heteken belül hihetetlenül hatékony leszel ezen a területen.

Hallgass korlátlan mennyiségű hangoskönyvet.
VOIZ hangoskönyv főoldal